Jag är med och tävlar om dessa fina julsaker på http://malinhedblom.blogg.se en spännande blogg om en jättego tjej som väntar tvillingar :) 

Vi är helt slut här hemma efter en vaken natt! Nu sover lille så jag tänker försöka sova en stund:)
Imorgon ska det alltså röstas angående ett lagförslag om att man inte ska få marknadsföra modersmjölkersättning i Sverige..

Om ni frågar mig så tycker jag att detta är total idioti! Varför ska man nu helt plötsligt lagstifta om någonting som (i min mening) kommer att göra det ännu svårare för föräldrar att få rätt och bra information om någonting så viktigt? 

Varför ska föräldrar omyndigförklaras på detta sättet och varför ska man inte få välja själv om man vill amma eller ge ersättning som är ett fullgott alternativ? 

Som ni kanske minns så fick jag för dålig information på bb om mängden mat min son skulle ha vilket resulterade i att han fick i sig för lite mat och inte kunde bryta ner gulsoten ordentligt, detta upptäcktes några dagar senare när hans värden låg precis på gränsen och efter mer mat över natten gick han upp 100g.
Mattheo på bb..

Den information som jag skulle ha fått av vårdpersonal, BVC och liknande har inte funnits att få och jag har istället varit tvungen att söka råd på Facebook och olika forum på nätet. Jag har fått gå på känn från start och rekommendationer av outbildade människor när det hade varit så mycket lättare om företagen i fråga kunde fått informera från start.
"Rådfråga alltid din barnavårdcentral innan du använder produkten"

"Amning är alltid bäst för ditt barn" 


Ska det behöva vara så? 

När det faktiskt är vården som är den ända källan till information för föräldrarna och dom ger fel dosering på mat från första stund så känner man sig sviken! 

Jag vill ha riktig och rätt information! Jag vill att modersmjölkersättning ska få marknadsföras så JAG som förälder ska få välja själv! 

Jag visste inte ens att man kunde välja bort amningen! Detta fick jag höra av min vän när jag var gravid och för mig har det varit det absolut bästa som kunde ha hänt! 

Jag har fått en kontakt med min son som jag nog inte hade fått annars, jag vill inte amma! Jag har aldrig velat amma och jag tänker aldrig amma för att jag inte får den information och det stöd jag behöver! 


Var och en är individer och alla tycker olika, för mig va amning inte nått alternativ och då måste man få chansen att vara påläst om dom olika alternativen som finns idag!

Ha i åtanken att det är 2013 och att vi bor i Sverige där vi har rent vatten! Det finns ingen anledning att lagstifta om något sånt här för "barnens bästa" utan detta handlar rent ut sagt om statistik.

(Ha även i åtanke att detta är mina åsikter och att jag inte talar för alla flaskmatande föräldrar) 
 
Jag ber er därför nu att hjälpa till i min kamp att få rätt information om mat till mitt barn! Hjälp oss flaskmatare att få vara vuxna nog att välja själva. 

Det ända som behövs är ditt namn! Alla kan göra något:) 

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8183&fb_source=message

Idag åkte vi Askersund och hälsade på min syster :) 

Vi blir kvar här över natten och herregud va mycket saker man använder varje dag till en bebis! När man packar för en natt så kan man verkligen undra hur många barn man har! 

Stolt moster ;) 

Vi va även på mitt gamla jobb och hälsade på 

Mattheo tyckte väldigt mycket om min chef ;) 



Han va även populär på Venus choklad ;) 

Men han sov genom hela alltihopa ;p




Vi saknar dock kissen och mattheos pappa väldigt mycket! 
Det ska bli skönt att åka hem imorgon! Men innan det ska vi hälsa på mattheos morfar :) 
Godnatt!! 
Gud va jag älskar min familj! 






Jag blev komplett när du föddes!
Mattheos bästa vän i hela världen är våran katt! 

Katten ÄLSKAR honom! 

Han följer efter mattheo var han än är och lägger sig gärna bredvid honom och sover:) 

Han lägger sig dock aldrig på mattheo och han är fruktansvärt tålmodig och tar gärna emot några smällar från mattheo i ansiktet ;) 


När dom ligger bredvid varandra i babygymmet och mattheo håller på att somna så gosar han gärna in huvet i pälsen på fluff (japp, katten heter fluff!) och vill ligga nära :) 



Dom passar varandra ganska bra tycker jag ;) 



Han sover dessutom under mattheos vagga varje natt och kommer upp i sängen på morgonen när han vaknar och vill äta! En äkta vaktkatt:p 


bebis, katt, kattunge, kärlek,

Igår va vi hemma hos jimmys mormor och käka och efter det gick jag ut med mina muppar ;) mattheo somna hos fiffi :)


Fiffi :*


Fulla tjejer xD men Gud så kul jag hade!! Jag mår desto sämre idag dock! Nästa gång tänker jag inte dricka så mycket.. 

Jag tycker att det är viktigt att man får komma ut på egen hand och få vara du själv! Jag är ingen bra mamma om inte jag får roa mig lite ibland också! Jag tror det är hälsosamt att hitta på något ibland. 
Det är ju bra att Jimmy får umgås med mattheo själv också :) det stärker ju deras relation:) 


Tack till alla inblandade för en underbar kväll igår! 


Och detta är väl den absolut bästa synen man kan ha när man vaknar upp? 
Mina älskade och underbara killar!! Fy tusan så jag älskar er! 

Ikväll ska jag övertala Jimmy att se lajonkungen 2 då vi såg ettan häromdan! Jag älskar Disney! Vem gör inte?;) 


Just nu ligger mattheo såhär på mig xD haha sötnos! 

Hoppas alla har en bra söndag ;) 

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera! Men jag har fullt upp! Jag njuter ju av min prins :p 

Hoppas ni har en bra dag! Ett bättre inlägg kommer :) 


Jag önskar att jag bodde närmre min syster! Jag saknar henne sjukt mycket!
Va skönt det vore om vi bodde i samma stad så vi kunde ses oftare.. 
Jag älskar dig min fina syster! 

En godare människa får man leta efter! 

Nu tänker jag gråta en skvätt och sen ska jag sova! 
Mattheo fick en vagga idag förresten! 
Fin va? 

Godnatt! 

Ett löfte till mig själv: jag ska verkligen göra mitt yttersta för att se så bra ut som möjligt, jag ska kämpa och försöka göra minst 10 armhävningar och 20 squats per dag så jag kanske får bort lite av hänget? 

Trots att magen ser ut som innan så gör ju tyvärr inte brösten det :/ (taxöron delux) så jag ska försöka träna och hoppas att det blir lite bättre.. Annars får jag försöka spara ihop till en bröstoperation. Fy för att må dåligt över sig själv! 

Jo visst kunde det varit värre och jag ska väl inte klaga, men om man mår dåligt över sig själv så måste man ju ibland få prata om det och framförallt göra någonting åt det.. 
Nu ska jag och tuttångesten sova.. Godnatt! 


bröst, hängbröst, ångest,

Vem är mattheo mest lik? Mig eller Jimmy? 
Jag lägger in lite olika bilder så ni kan jämföra :) 


Det är så mysigt att tänka att han faktiskt är 50% Jimmy och 50% mig! Vår fina skatt! 



Jag när jag va liten och mattheo :) 

Jag med tuppkamm och mattheo ;) 

Visst är vi lite lika iaf? 


Sov gott!:) här blir det nog tidigt i säng😘
bebis, föräldrar, lika,

Dagens stjärna "anonym" kände att han/hon ville yttra sig i något som personen i fråga uppenbarligen inte är påläst om...

Så här kommer då svar på tal: yes! Jag tror absolut på fullaste allvar att jag gör rätt för MIN son eftersom det tar emot psykiskt för mig när det gäller amning. En glad mamma= en glad bebis! 

Vad det gäller intelligensen så känner jag mer än 1 vuxen människa som fått ersättning som liten och som inte direkt lider pga maten sitt första levnadsår!

En av dom läser tex till civilingenjör med strålande betyg! 

Att denna person som skrivit denna kommentar dessutom väljer att formulera sig på detta sättet: att mattheo kommer bli "osmart" istället för "ointelligent" gör ju inte saken bättre!

Jag skulle tro att kommentaren skrevs för att provocera mig vilket jag faktiskt måste medge fungerade till viss del! Jag har tagit detta med flaskmatning som mitt eget privata krig och står verkligen fast vid min åsikt: alla har rätt att välja själv över sin egen kropp! 


Vad sjukdomar beträffar så har mattheo enbart varit lite snorig under dessa 3 månader han levt och det är inget ovanligt på hösten oavsett om bebisar ammas eller inte (källa:BVC) 

Vart denna antagelse om att matteo kommer att bli socialt handikappad kommer ifrån är jag faktiskt riktigt nyfiken på att höra! Om detta skulle stämma så skulle vårt samhälle se väldigt annorlunda ut! Det är ju inte bara 1 kvinna om året som inte vill och som
Inte kan amma så det är ju ganska många varje år som får ersättning..


Så jag antar att dom procent som får ersättning kommer gå runt som hjärndöda zombies i framtiden och dom som ammas kommer skita guld och regnbågar eftersom det tydligen är en miljon gånger bättre. Hur ska detta sluta?


Ja, vi människor är utvecklade så att vi ska kunna amma. MEN vi är även utvecklade så att vi har aldeles för stora huvuden när vi föds vilket resulterar i att födseln ofta kan vara mycket svår för kvinnan om man tex jämför med en häst, ko eller gris som föder ungar som ingenting. 
Fölen ställer sig ju upp bara minuter efter dom föds medan människan tar flera år på sig att utvecklas. 

Vi är alltså smartare än djuren och har möjligheten att göra egna val, vissa kan inte amma, vissa kan inte föda vaginalt och vissa kan inte få barn biologiskt men det är ingenting som gör oss till sämre föräldrar! 


Ska dom som väljer att föda med kejsarsnitt också kritiseras i såna fall? Det är ju inte heller naturligt och vi är ju gjorda för att föda barn? 

Eeh! Lägg dig under en sten i några år eller nått ;)! 
Mattheos angryface ;) 

Du är allt
jag nånsin önskat..


För dig skulle jag kunna dö här och nu ❤️ Min gåva från Gud. 

Idag har mattheo varit en ängel rent ut sagt! Så jag börjar bli orolig att han ska tjura ihop nu mot kvällskvisten istället men än så länge så är han nöjd ;) 

Vi har varit hemma hos naimi idag, en nyfunnen vän som har en dotter som är 11 dagar äldre än matteo! Det är roligt att träffa folk som har barn i ungefär samma ålder, man har ju mer gemensamt än vad man har med vänner utan barn :) 
Mattheo och Miranda :)


Någonting som är viktigt för mig är att faktiskt få komma ut på dagarna och träffa vuxna människor, jag har en förmåga att fastna i min egna bubbla här hemma annars ;) 

Naimi har två hundar, varav en av dom är den absolut minsta "hunden" jag har sett! Och så darrar den så det känns som den spinner xD haha frågan är om det inte är en katt som blivit plastikopererad! 

Naimis 4åriga dotter nellie med den lilla vovven :) lika vackra båda två!

Här är den lilla vovven igen! Så sjukt söt! 



Nu sitter mattheo i sin gunga och filosoferar ;) så jag ska gå och diska hans flaskor och förbereda för natten:) 

Imorgon kommer nog min gamla arbetskollega och väldigt kära vän Håkan hit och fikar:) det va ett tag sen nu så det ska bli skönt att spy ur sig lite skit ;) 

Godnatt :* 

Godmorgon! Idag vaknade mattheo med ett stort leende:) så skönt att han mår bättre!  Nu ska jag försöka få honom att somna om en stund ;)

Plutten är fortfarande supergnällig! 
Inatt fick han feber så jag fick gå runt med honom bra länge på undervåningen för att han skulle sluta gråta :( usch va jobbigt det är! 

Nu är febern borta iaf... Men jag märker att han har ont av sprutorna :/ 

Man känner sig så maktlös som förälder när man inte kan göra något annat än trösta och finnas där!

Nu ska jag bädda ner mig med min prins i soffan och försöka gosa bort det onda. Närhet är det enda som funkar <3
Mina fina <3


Fyfan!! Detta kom ut ur vår nytvättade matta! 
Det va fan det äckligaste jag varit med om, och då hade vi ändå dammsugit med våran dammsugare innan.. 

Detta kom ur våran säng. Man blir ju fan mörkrädd! 


Det här kom upp från hårt golv där vi nyss dammsugit med våran dammsugare..


Behöver jag säga mer? 

Jag är såld! 

Kirby äger! 
kirby,

Nu kom det där jävla kirbyfolket och ska dammsuga vår matta ;) haha!   

Nevars ;)

Kirby är en fruktansvärt bra städmaskin! Jag rekommenderar alla att köpa en :)
Jag kan uppdatera med resultatet sen när han har dammsugit våran NYTVÄTTADE matta;)   

Idag har vi varit på BVC och vaccinerat prinsen! Fy va hemskt det är när han gråter :( det gör fruktansvärt ont i mammahjärtat! 

Nu sover han men för en stund sen så va han helt hysterisk! Han skrek konstant i 1 timme typ :( 

Fruktansvärt jobbigt för föräldrarna men också fruktansvärt bra att det finns vaccin :) iaf dom väl beprövade som stelkramp, polio etc.
Svininfluensavaccin och sån skit tror jag inte ett dugg på!


Från en sak till en annan
Blöjor! 
På bb fick man ett visst antal pampersblöjor och dom funka väl ganska bra, när vi kom hem använde vi libero och har kört på det i storlek 1 och  2.  Men när vi började med storlek 3 så började vi prova andra..

Willys egna blöjor funkar faktiskt helt okej, dom luktar dock väldigt mycket kiss väldigt fort.
Men ICAs egna blöjor måste jg verkligen göra lite reklam för! Dom har verkligen funkat suveränt för oss! Sitter perfekt, är inte för tjocka och inga läckage. 

Det är likadant med våtservetter. Jag tyckte Liberos va så himla geggiga/tvåliga och svåra att rengöra med då det bara gegga ut ännu mer. Men Ica basic eller eldorado däremot har funkat kanon! 

Kända och dyra märken behöver inte alltid vara bäst!



Liberos blöjor är onekligen väldigt bra! Men jag skulle nog säga att ICAs ligger på samma nivå i vårt fall :) 

När det gäller Babyolja däremot så föredrar jag barnängens:) den är lite drygare och mjukar upp bättre :) tycker jag i alla fall:)!

Men man får inte glömma att alla barn är olika precis på samma sätt som vi vuxna är olika, vad som sitter bra på någon kan sitta jättedåligt på någon annan :) 


Här hemma spelas det gta för fullt :) och lilleman sover på mig. Han gråter så fort jag lägger ner honom :( 

Nu ska jag fortsätta mysa med plutten en stund och sen ska jag laga lite mat :) 
Dop.... Vilken jävla djungel! 
Vi har valt att bjuda liten skara människor. Ju mindre desto lugnare liksom! 


Men herregud vilken röra! 

Först tänkte jag att jag inte skulle planera så mycket, att vi skulle hålla det simpelt och låta det bli som det blir.. Men nu jävlar tog det fart i planerarskallen så hjärnan går på hägvarv..

Här planeras det bordsdekorationer, sånger, kakor osv! 


Herre min Gud minst sagt! 

Visste ni förresten att namnet mattheo betyder Guds gåva? Det tycker jag är ett fruktansvärt passande namn! Han är verkligen min gåva från Gud, älskade prins:) 



Tur att kyrka, dopkort och präst är bestämt iaf xD 

Min pappas flickvän är nämligen präst i tjällmo så i tjällmos vackra kyrka ska mattheos dopcermoni hållas.


Jag kan iaf avslöja att både jag och min syster kommer att sjunga på dopet :) 

Nu ska jag försöka få mig lite sömn! Imorgon är mattheos första vaccination, Jimmy kunde som tur va ta ledigt! Jag är så himla rädd :( lilla plutten!


Sov gott allihopa! Och har ni nått bra tips på bordsdekorationer osv så får ni gärna kommentera här på bloggen:) 
Nånting jag kom att tänka på är att det är farsdag på söndag:) 

Även fast detta är ett påhitt för att få oss att konsumera mer så tycker jag att det är väldigt mysigt att uppskatta sin far :) 

Så på söndag ska Jimmy få en present av mig och mattheo, hoppas han gillar den :p 



Jag tänkte iaf passa på redan nu att hylla min egen far lite.. Jag vill tacka min älskade pappa för att han alltid finns där när jag behöver honom och alltid lyssnar när jag behöver prata! Tack för att du är min klippa i stormen och alltid kan tala mig till rätta när det behövs :) 


Min far är dessutom väldigt lik Bruce Willis och riktigt stilig om jag får säga det själv ;) 
(Bild på Bruce Willis)

Jag lägger inte upp nån bild på pappa tyvärr då han inte vill vara med på bild i sociala medier men han ser ungefär ut som Bruce ;)  

Detta är ett tidsinställt inlägg så jag ligger antagligen och sover fortfarande om ni läser detta kl 6 så ring inte och väck mig ;) 

Ha en bra lördag allihopa !:) 
farsdag,

Tiden går för fort! 

Jag längtar redan till nästa bebis ;) det är suveränt att föda barn :) 

Och det gör faktiskt inte så ont som en del försöker skrämmas med ;) 
(Sen har vi ju alla olika smärttrösklar) 

Men nu får det dröja innan syskon :) 
Lille <3


Mina katter älskar mattheo! 
Och han älskar dom :) 

Så himla fint att dom funkar ihop och är så snälla! 

Vår ena katt följer efter mattheo vart jag än tar honom :) han vill gärna ligga på golvet bredvid babysittern eller ligga intill mattheo i babygymmet :) men han lägger sig aldrig på honom :)! 

Mina fina! 
bebis, katt, kärlek,
Jag är så sjukt dålig på att blogga! 

Jag är faktiskt sjukt dålig på det mesta... Det är få saker jag är bra på, att göra marinad är en av dom, en annan är att måla. Det är jag hysat bra på..

Annars så är jag ganska kass på det mesta.

Men ni kanske undrar vad jag sysslar med om dagarna eftersom jag bloggar så sällan? 

Jo jag myser med min prins! Jag passar på att gosa, busa, prata och sjunga för min lilla sötkorv! 


Jag har faktiskt funderat på att lägga ner bloggen, eftersom jag bloggar så dåligt så får jag dåligt samvete.. Onödigt att få dåligt samvete för att jag uppdaterar dåligt om mitt liv kanske man kan tycka... MEN jag känner nästan att jag sviker dom som faktiskt följer mig kontinuerligt.


Vad ska jag skriva om? 
Jag har sån jävla idétorka så det är inte klokt!

Men jag kan väl berätta om att vi har renoverat vårt vardagsrum, detta har tagit ganska lång tid med tanke på att all tapet satt lös så vi har fått skrapa bort skiten ända in till "väggen". Tro mig, det är INTE lika spännande och roligt som att skrapa en trisslott. 

Lägg på en bebis på det och vardagliga sysslor så är det lika med KAOS i hela vårt hem! 



Men det blev bra tillslut iaf och du håller vi successivt på att återställa ordningen efter atombomben som tycks ha slagit ner! 

Bättre bilder kommer!

Jag har även haft ännu en inte strid angående min mamma.

För att göra detta klart och tydligt så har hon alltså inte alltid druckit! När vi var små så var hon en förträffligt bra mamma, säkert bättre än många andra. Hon såg alltid till att vi hade det vi behövde och fanns där dygnet runt, sjöng sånger och bäddade ner oss när vi skulle sova..

Det är nog därför jag har så svårt att släppa tanken på henne, att ha en mamma som faktiskt "fungerar". 

Det gör så ont i mig att tänka på henne och känna sorg och tomhet efter någon som jag älskar så mycket! Men jag mår för dåligt över hennes beteende för att orka ha henne i mitt liv.

Jag har därför valt nu att inte bjuda henne på dopet. Detta låter säkert väldigt illa och dåligt utav mig men jag orkar inte mer! 

Jag orkar inte med att bli lovad gång på gång att hon ska bli nykter för att sedan bli besviken. Jag har gett henne såååå många chanser och blir lika besviken varje gång. Men nu får det vara nog!

Mattheo påverkas ju av att jag är ledsen så jag ska försöka sluta sörja den mamman jag en gång hade och drömmer om och istället sträva efter att vara en bra mamma själv.
Såhär somnade han på mig igår :)

Det är bara så svårt.. För jag är så jävla arg.. Jag går runt med en evig, kokande och glödhet ilska inom mig för allt hon gjort, sagt och allt som hänt. 

Jag vill ha min mamma tillbaka...


Allt detta får mig att tvivla på mig själv som mamma. Gör jag rätt? Är jag en bra mamma? Är jag en dålig mamma bara för att jag faktiskt varit ute på krogen 2 gånger sen han föddes? 
Är jag dålig för att jag lämnat honom hemma med sin pappa två kvällar på dom här tre månaderna sen han föddes? Egentligen så vet jag att jag inte är det.. Men jag är så jävla rädd att göra "fel".



Det är så sjukt mycket tankar som rör sig i mitt huvud från och till så det blir inte mycket tid över till att blogga.

Men däremellan är livet helt underbart! Vi har världens finaste och goaste son! Han "pratar" och ler mycket och nu har han precis upptäckt sina händer :)! 


Det är så fint att se ett barn växa, utvecklas och leva! Så häftigt att se det allra största leendet gå över till en sur min för att sedan övergå till gallskrik på en sekund! 


Att massera armar och ben på honom efter ett bad och se hur han verkligen slappnar av, ler och pratar förtjust för att sedan somna! 


Så lycklig och oskyldig! Inga problem i hela världen förutom hunger och trötthet :) 



Det finaste av allt är när han sover med mig på morgonen,( på natten sover han i sin säng) när jag pussar honom på pannan och han ler i sömnen..



Så fin och perfekt! 

Jag är så lycklig att jag fått den stora äran att få kalla mig mamma till min underbara son! 
Det är det absolut viktigaste just nu! Att få njuta och beskåda denna underbara skatt vi har ! 



Godnatt mina fina läsare! Tack för att ni aldrig ger upp hoppet om mig :)