Förlossningen.

Lördagen den 10 augusti vaknade jag och Jimmy runt kl 7, jag blödde lite när jag va på toa (man blöder när livmodertappen håller på att öppna sig, kallas teckningsblödning) sen käkade vi frukost och kollade lite på tv.

När Jimmy gick på toa så skickade jag ett sms till honom för att skoja dör jag skrev : tänkte att vi skulle föda barn idag ;)

Sen gick vi ut i trädgården, jag klippte gräset och Jimmy gick med trimmern.
Jag hade oregelbundna värkar men tänkte inte så mycket på det.

På eftermiddagen började det bli tätare, värkarna kom med ca 10 minuters mellanrum men va inte så starka.
Vi käka lite framför tv:n men jag mådde så dåligt att jag spydde upp allting direkt.

Jag började blöda mer så jag ringde in till förlossningen, dom bad oss komma in på kontroll med tanke på att jag bara va i vecka 37+1, han va ju lite tidig ;)

Vi åkte in på kontroll, ctg visade på värkar men att dom kom för glest och inte gjorde någon nytta. Vi blev hemskickade för att invänta antingen starkare, tätare värkar eller att det skulle dröja ännu längre. 23:45 va vi hemma.
Jag tjöt hela vägen hem, va totalt utmattad, hade knappt fått behålla någon mat på flera dagar och så va det ännu ett falskt alarm! Jag som va säker på att han skulle komma!

Vi kom hem och gick och la oss.

Jimmy somnade efter en stund och jag gick ner för på toa. När jag hade kissat klart och ställde mig upp så hörde jag hur det knäppte till i magen och det FORSADE ut vatten, som niagrafallen ungefär xD detta var 00:45 alltså en timma efter vi kommit hem.
Till råga på allt så sitter min kattunge med stoooooora ögon och blänger förskräckt på mig! Haha

Min första tanke va "shit! Jag kissade på mig, fyfan va äckligt!"
Sen insåg jag att jag nyss kissat och att det fortfarande sipprade vatten nerför mitt ben.

Jag haffade tag i en handduk att hålla mellan benen och började försöka torka upp medan jag höll ihop mina ben så hårt jag kunde! Detta måste varit en fruktansvärt rolig syn!

Sen gick jag sakta men säkert upp till sovrummet och väckte Jimmy

Jag-älskling
Jimmy-mm
Jag - mitt vatten gick nyss..
Jimmy - va?
Jag - mm mitt vatten gick nyss.

Han sätter sig yrvaket upp och suckar "jaha" och börjar ta på sig byxorna.

Jag skrattar lite nervöst och förklarar att vi inte behöver ha bråttom, ställer mig över mopphinken (i sovrummet framför tv:n) och ringer förlossningen. Det lät ungefär såhär:

Hon - Förlossningen, Marie barnmorska här.
Jag - hej! Mitt vatten gick nyss!
Hon - jaha där ser man! Men får jag fråga vem du råkar va? Så vi vet vem det är som ska föda?

Haha!
Jag förklarade att vi nyss varit inne och hon gav mig en tid för kontroll morgonen efter om det inte hade satt igång innan dess.
Vi la oss för att försöka sova men efter typ en halvtimme så kom värkarna med 4 minuter mellan, sen 3 och tillslut 2 minuter mellan.

Jag va helt slut och hade väldigt ont så jag väckte Jimmy och sa att vi va tvungna att åka.

Jag minns ingenting ifrån resan in, jag minns bara att jag fick en värk i hissen precis när vi kom fram och att vi stod kvar i nån minut tills den tog slut.

Vi fick komma in på ett förlossningsrum och jag blev undersökt, jag va då 4 cm öppen. 03:52 blev jag inskriven!

Jag fick lustgasen direkt och Jimmy gick ut och parkerade om bilen.

Lustgasen var min bästa vän under hela förlossningen! Jag hade så jävla kul ett tag att man nästan kan undra om jag födde barn :p

Jag fick epidural efter ett tag som faktiskt hjälpte en hel del.
Därefter kom några jobbiga timmar när jag fastna på 4cm, epiduralen slutade funka (den läkte i slangen) och jag va så trött så jag trodde att jag inte skulle orka. Jag lyckades dock nätt och jämt slumra till mellan värkarna och på så sätt samla kraft.

Den största utmaningen under hela förlossningen var nog det här med att gå på toa, jag ville ju inte lägga ifrån mig lustgasen så dom förlängde slangarna så jag kunde sitta med den på toan, jg hade dessutom värkstimulerande dropp så droppställningen fick jag ju släpa med mig.

Där stånka jag alltså fram och tillbaka, med lustgas, droppställning, epiduralslang som satt fast i sjukhusrocken (snygga rockar?!) och en elektrod som satt på bebisens huvud, alltså hängde det ut en sladd. Det va för att kunna mäta hans hjärtslag då ctg dosan tappade hans puls ibland.

Under hela denna jobbiga, sega period så var Jimmy den jag oroade mig mest för, jag va orolig att han skulle va uttråkad, att han hade ont i ryggen av att ligga i en fotölj och att han va trött. Jag frågade hela tiden hur han mådde och barnmorskorna bara skrattade år mig och skakade på huvet.

Några lustiga saker jag sa under kustgasruset var bl.a. :
"säg inget till fluff" (våran katt),

"ååh lilla Fluffen" (återigen vår katt),

"Måndagsklubben kan slänga sig i väggen"

"Jag är så jävla hög"

Osv osv.
Jimmy filmade mig dessutom.

Jag gick mycket med gåbordet och fick sitta på en pilatesboll, jag rekommenderar båda starkt!
Jag satt även mycket på knä i sängen.

Jag öppnade mig väldigt sakta och under den här tiden så minns jag inte så mycket. Jag minns att det regnade ute, att vi lyssnade på bandit rock, att Jimmy åt panpizza och att jag fick en broccolisoppa som jag sen spydde upp.

Jag minns också att jag faktiskt trivdes med tillvaron trots att jag hade ont och att jag liksom stängde av allting utifrån och gick in i mig själv.

Sista gången dom undersökte mig så va jag öppen 6 cm, hon började då massera på kanten och helt plötsligt så säger hon : oj, nu är du öppen 10 och du kan börja krysta när du känner att det trycker på.
Jag tittade på henne och sen på Jimmy och fatta ingenting.

Sen kom krysvärkarna...

Jag kan säga att jag aldrig känt mig så skitnödig i hela mitt liv! Och inte fan gick det att knipa!
Jag stod på knä i sängen och vid varje värk så tryckte jag så mycket jag orka. Det va så skönt att äntligen kunna göra någonting själv, att få påverka på något sätt och kroppen jobbade på ett helt otroligt sätt!

Detta var det absolut häftigaste jag någonsin varit med om, att känns kroppen jobba på ett helt annat sätt än jag någonsin känt förut. Vilken kraft!

Efter en stund fick jag lägga mig ner för att bebisens hjärtsjukdom gick ner. Nu var det 2 barnmorskor och en barnläkare i rummet. Jag fick fortsätta krysta och dom ville att jag skulle sitta på en förlossningspall men när dom hämtat pallen så va han nästan ute så jag fick fortsätta själv.

Jag behövde inte tänka själv, kroppen skötte allting åt mig.

När han precis va på väg ut så gav jag nästan upp, det gjorde väldigt ont, sved som när man bränner sig och jag va helt övertygad om att jag skulle spricka upp till Jokkmokk typ!

Jag sa "jag kan inte, det går inte"
Men då kom Jimmy närmare och sa "kom igen nu älskling"
Och jag tryckte på en sista gång.

Den känslan är helt obeskrivlig!

När bebisen glider ut, magen blir platt och han skrek för första gången, så himla många intryck. Jag fick upp honom på bröstet, kollade på barnmorskorna, på Jimmy och sen på honom och sa "herregud, shit, o herregud!"

Jag kunde liksom inte säga något annat.
Det tog nog 10 minuter innan jag frågade vad det blev, barnmorskan svarade att hon inte visste och att jag skulle ta och se efter. Dom hjälpte mig att lyfta honom och sa att det va en pojk. Jag såg på honom ordentligt och kände verkligen att detta va våran Mattheo!

Från den stunden har jag älskar honom!

20:44 var han ute. Jag krystade i totalt 35 minuter.

Förlossningen var det häftigaste och mest otroliga jag någonsin varit med om! Visst gjorde det ont! Men inte alls så ont som många säger.

Jag tyckte inte att det va så farligt och så fort han kom upp på bröstet så sa jag till Jimmy "nu kan vi skaffa en till"
Haha :p

Det va det coolaste och vackraste jag varit med om och jag skulle kunna göra om det när som helst.

Vad bajs och så beträffar: jag har ingen aning om jag bajsade på mig eller inte och man tänker absolut inte på det just i de läget.

Jag fick inga "bestående" men förutom att jag fick sy två stygn (två små bristningar) som jag inte kände av alls.

Någon annan dag ska jag berätta om tiden på bb, kroppen efter förlossningen, tiden hemma med Mattheo och hur allt har påverkat mitt och Jimmys förhållande bland annat !

Om någon är nyfiken på något annat så får man gärna fråga :)

https://cdn2.cdnme.se/4142681/7-3/pic_52167c8bddf2b311fc11bced.jpg" class="image">